Thursday, February 26, 2009

SERVIS CENTRE KELAB KOMUNITI DI JARI PORT DICKSON

RUANG SERVIS CENTRE SEBELUM BEROPERASI


EN ZIYAT MEMBERI PENERANGAN TENTANG OPERASI SISTEM

EN SHAFIE TUAN MENERANGKAN PLAN MENJANA PENDAPATANPEMANDANGAN DARI LUAR SERVIS CENTRE KELAB KOMUNITI DI HUJUNG JARI PORT DICKSON PADA MALAM PERJUMPAAN YANG TELAH DI LENGKAPKAN DENGAN BERBAGAI PERALATAN DAN KEMUDAHAN WIFI HOT SPOT UNTUK PARA AHLI,


Sekiranya anda belum lagi mempunyai perniagaan di Internet atau menyertai mana-mana kelab maya internet,anda adalah di alu-alukan,pintu kelab terbuka untuk penduduk port dickson di malaysia khasnya. Jangan berlengah oleh kerana pesaing anda PASTI tidak akan berlengah lagi!Semoga laporan yang diberikan ini akan dapat membuka fikiran anda kepada peluang perniagaan atau program di Internet.

Perniagaan Internet Penuh Tipu Daya?.

Tajuk di atas mungkin mengelirukan anda. Anda keliru antara fakta dan mitos kerana anda mendengar kenyataan daripada mereka yang tidak tahu dan jelas dengan peluang perniagaan di internet.
Tambahan orang sebegini juga belum pun memulakan perniagaan internet mereka sendiri. Jadi, bila mereka merapu dan skeptikal maka anda juga akan turut sama.
"Masuk angin, keluar asap" adalah satu kenyataan yang amat sesuai sekali untuk mereka. Adakah anda juga adalah orang yang dimaksudkan itu?.

Jika tidak, teruskan membaca perenggan penting yang seterusnya... Secara amnya:
terdapat 3 jenis model menjana pendapatan daripada internet.
Jika anda sudah tahu, sila abaikan maklumat ini dan pergi ke perenggan seterusnya selepas 3 kotak info di bawah ini untuk didedahkan dengan lebih banyak rahsia:

#1 Perniagaan Internet:
:Anda merupakan peniaga atau pedagang yang mempunyai produk atau perkhidmatan untuk ditawarkan kepada prospek. Jika anda mempunyai urusniaga yang berlangsung secara online maka ianya adalah dalam kategori ini. Sama ada anda mempunyai perniagaan dunia nyata atau keseluruhannya maya, perniagaan internet adalah satu peluang yang dapat melipatgandakan keuntungan perniagaan anda.Pasaran anda adalah satu dunia. Tambahan lagi, 90% urusniaga dapat diautomasikan. Kos dapat dikurangkan dengan begitu banyak sekali. Selebihnya adalah untung bersih yang amat lumayan.
!#2 Pemasaran Internet:
Ianya lebih tertumpu kepada kaedah untuk mempromosi, mengiklan, menjual, menghantar produk atau perkhidmatan dan sehinggalah menyediakan khidmat sokongan kepada prospek dan pelanggan anda. Terdapat 101 cara untuk anda pilih sebagai strategi pemasaran internet.Untuk membuat duit dan menjana keuntungan secara online, 90% adalah bergantung kepada strategi pemasaran internet anda.
Produk hebat tetapi strategi pemasaran anda lemah maka kegagalan adalah pasti untuk anda.Tidak kira sama ada anda mempunyai perniagaan internet sendiri atau sekadar affiliate yang mempromosi produk orang lain, kejayaan membuat keuntungan anda adalah bergantung sepenuhnya kepada usaha pemasaran internet anda.
#3 Pelaburan Internet:!!!!!!!!!
Scam Saya melabelkan yang ketiga ini sebagai "pelaburan internet scam"!!!!!!atau CERITA SERAM kerana tidak kesemua pelaburan di internet itu tidak sah. Asalkan maklumat pelaburan tersebut jelas dan diiktiraf maka, ianya adalah sah dan selamat.
Jelas bermaksud transparen dan tidak berselindung.
Diiktiraf bermaksud disokong dan disahkan oleh satu badan atau pihak yang berlesen dan bertauliah.

Memandangkan kebanyakan urusniaga sesuatu perniagaan boleh diautomasikan melalui internet maka sesetengah broker saham berlesen menyediakan perkhidmatan jual beli saham melalui sistem mereka yang disokong oleh teknologi internet.

Itu pun setiap urusniaga masih lagi di sokong oleh kontrak tertentu di samping pendedahan maklumat pelaburan yang sangat jelas yang telah diluluskan pihak berkuasa dan bertauliah.

Malangnya!!!, hampir 90% skim atau pelaburan internet yang wujud sekarang ini tidak pun mempunyai ciri-ciri tersebut. Ini semua satu komplot yang tujuan mereka hanya satu, memanipulasi perasaaan tamak yang wujud dalam diri anda demi untuk keuntungan mereka.
Komplot ini berselindung disebalik skim piramid. Tidak dinafikan ada individu tertentu yang berjaya membuat untung dengan skim temberang begini, tetapi mereka hanyalah sebagai kambing hitam yang dijadikan agenda tersembunyi komplot tersebut.

Selalunya, yang buat untung adalah kumpulan pertama yang melabur agar dapat dijadikan testimonial sebagai "umpan" untuk tarik lebih banyak mangsa.

Selepas beberapa pusingan pembayaran, komplot ini akan menutup laman web pelaburan mereka dan membawa lari kesemua wang anda.Lalu komplot ini akan gunakan sebahagian kecil wang yang dilarikan tadi untuk membuka laman pelaburan internet yang baru.
Kitaran ini akan terus berlaku sebab terdapatnya sambutan daripada golongan pelabur yang tamak ini. Anda ternganga.

Duit yang anda bersusah payah dapatkan kini dilesapkan begitu sahaja sekelip mata. Untuk mengenal skim pelaburan internet scam ini amat mudah. Jika ianya menjanjikan pulangan yang amat besar dan lumayan tanpa anda berusaha, tidak mendedahkan siapakah mereka yang mahu sangat menguruskan duit anda dan tidak pula mendedahkan kaedah mereka melabur dan membuat untung, maka jauhi mereka dengan serta merta.

Jika anda serius untuk menjana pendapatan melalui internet, maka kaedah #1 dan #2 di atas adalah paling selamat dan menguntungkan. Tetapi, jika anda masih berdegil untuk melabur wang anda dalam pelaburan internet scam, sila pergi ke laman web atau syarikat lain. Laman web ini bukan untuk para pelabur tamak seperti anda. Sertai para pelabur internet "profesional" yang lain dan leburkan sahaja duit anda. Kelompok sebegini lebih ramai yang pokai daripada yang kaya.

iNFO sebegini penting kerana Semua ini demi memenuhi keperluan masyarakat dalam mereka mengejar arus dunia teknologi maklumat (ICT) yang begitu pesat agar generasi mereka tidak tertingal dan mundur dan lagi supaya empayar perniagaan Anda kukuh tidak digugat perubahan ekonomi semasa dengan cara ini saya mencari keberkatan demi sayangnya saya kepada agama,Negara dan juga bangsa.


Anda tentu sudah biasa dengan "Pendapatan Aktif & Pasif"
perlu saya ingatkan anda disini: Pendapatan Aktif: Anda dibayar berdasarkan masa anda bekerja.(Lebih 90% orang kerja makan gaji!)

Pendapatan Pasif: Anda kerja sekali tetapi dapat dibayar tanpa henti! (ramai yang tak nampak akan peluang ini,hanya 10% saja yang mengunakan teknik ini!).

Rahsia kekayaan yang sebenar bukanlah terletak kepada berapa banyak wang yang dimiliki tetapi kebebasan masa yang anda miliki.

SERONOK TAK JIKA KITA BEBAS UNTUK:
- Menonton wayang & 'menginternet' di Starbucks2.
- Sarapan pagi & baca akhbar secara online di café-café.
-Tidur lambat dan lepas solat subuh tidur semula bangun lambat
-Makan makanan yang lazat dan berkhasiat.
- Bersantai dipantai/bersama orang tersayang tanpa gangguan!
- Shopping tanpa perlu beratur!/atau secara online
- Mempunyai banyak masa untuk melihat ANAK-ANAK membesar!
- Membawa keluarga melancung agar anak-anak lebih terbuka MINDANYA.

Oleh kerana hasil pendapatan kita banyaknya daripada pasif, Ramai di antara kita mempunyai lebih masa terluang untuk digunakan.
Jika anda melihat konsep pendapatan pasif ini daripada kehidupan orang disekeliling anda, banyak kumpulan yang tidak sekaya mana seperti yang anda lihat.
Doktor-doktor pakar dan jurutere-jurutera tidak mempunyai pendapatan pasif daripada hasil titik peluh mereka.

Potensi pendapatan mereka ada hadnya. Mereka hanya boleh berjumpa sejumlah tertentu pesakit sahaja. Dan mereka juga mestilah berjumpa dengan setiap pesakit tersebut. Ianya aktif. Begitu juga dengan pegawai kerajaan, peguam atau jurujual.
Kebanyakkan daripada mereka tidak mempunyai pendapatan pasif. Mereka memang nampak kaya, tetapi sebenarnya mereka tetap bergantung kepada gaji seperti kebanyakkan daripada kita.

Berapa peratuskah hasil pendapatan anda adalah pasif? Jika anda bijak,anda sudah mula untuk bertukar daripada aktif kepada pasif. Ini akan memberikan lebih banyak masa untuk anda melakukan apa yang anda suka ketika waktu yang anda mahukan.
Kata kuncinya ialah anda perlu mencuba satu punca pendapatan pasif setiap tahun! Berikut adalah beberapa jenis punca pendapatan pasif yang boleh andabuat kajian :

* Pelabur yang mendapat dividen bulanan atau tahunan
* Pencipta lagu yang menerima royalti daripada lagu mereka
* Penulis yang menerima royalti daripada buku tulisan mereka
* Agen insuran yang mendapat pendapatan sampingan
* Pengusaha gayapos/internet yang mendapat keuntungan berterusan
* Ahli jualan langsung yang menerima komisen bulanan
* Pelakon yang mendapat bayaran royalti
* Usahawan yang mendapat keuntungan bisnes
* Pencipta software yang menerima royalti
* Pencipta permainan video mendapat royalti
* Penjual senarai nama yang mendapat yuran sewaan
* Pemilik hartanah yang menyewakan rumah atau tanah.

Sebelum anda pergi tidur malam ini, tanya kepada diri anda soalan ini: “Berapa peratuskah dalam sehari masa yang saya luangkan untuk mencipta pendapatan secara pasif?”
Jika jawapan anda ialah tiada, anda mempunyai masalah.

Adalah lebih baik apabila anda bangun keesokkan harinya dan mula sibukkan diri anda. Nasihat saya jika anda kini bergantung sepenuhnya pada pendapatan aktif, masanya sudah tiba untuk anda mencuba pendapatan pasif yang saya senaraikan diatas tadi. Anda tentu akan berterima kasih kepada saya nanti. Anda pasti akan menepuk dahi kerana terus menunggu dan menunggu.
Nasihat saya: Dapatkan MENTOR/OTAISemua orang memerlukan mentor/otai. di dalam beberapa aspek dalam hidup mereka. Pernah anda terfikir kenapa/ ianya adalah kerana tunjuk ajar itu penting untuk mendapatkan arah yang tepat.

Carilah orang yang boleh anda percayai di dalam bidang yang anda ingin ceburi di 7fortune.com dan jadikan mereka mentor anda,ianya mungkin saja saudaramara anda,kenalan anda bahkan juga sahabat-sahabat akrab andaApa juga pilihan anda, terpulang kepada anda untuk membuat keputusan.Jika bukan anda yang membuat keputusan dan perlu berjaya, siapa lagi?
No comments:

Post a Comment